Konceptet Sikker Fremtid

Sikker Fremtid er bygget op om et netværk og designet ud fra tre designprincipper. De tre designprincipper er sociale relationer, drømme og mangfoldighed.

Sikker Fremtid tager højde for sociale relationer, så flygtninge føler, at de opnår empowerment til at tage en uddannelse, derudover er der fokus på drømme som motivationsfaktor for at komme i gang med uddannelse. Sidst, men ikke mindst spiller mangfoldighed en vigtig rolle, så teknologien understøtter og imødekommer forskellighed, så barriererne mindskes.

Mockups af prototypen – Sikker Fremtid i en netværksapp

Opret profil som flygtning – trin for trin

Opret profil som frivillig – trin for trin

Vis vej til uddannelse eller arbejde

Som understøttende designfunktion, er der taget højde for, at de frivillige kan vise deres vej til en bestemt uddannelse eller arbejde. Når de frivillige indtaster deres vej, danner Sikker Fremtid en visuel rute, der både er synlig for dem selv og andre brugere i netværket.

Interaktion foregår direkte i appen

Det er både muligt at chatte og anmode om et opkald i Sikker Fremtid. Det er et bevidst valg, at det ikke er muligt at kalde op direkte. Når en bruger har lyst til at tale med en frivillig, skal brugeren anmode om et opkald.

Al interaktion foregår direkte i appen, og det er ikke muligt at kontakte hinanden udenfor netværket. I chatten er det muligt at stille spørgsmål og få svar. Chatten har også en integreret løsning for oversættelse, der gør det nemt at oversætte spørgsmål og svar direkte til et sprog af eget valg.